Realistische stappen

Ons werk is mensenwerk. Dat gaat vaak over gedrag. Om zo veel mogelijk te kunnen blijven aansluiten op de veranderende behoeften en wensen in en om organisaties, is het nodig dat mensen blijven(d) leren, ontwikkelen en/of veranderen. In onze visie horen daar geen voorgekookte uit- of ingerolde ontwikkel- of veranderplannen bij. Maar zul je voortdurend samen met betrokkenen zorgvuldig moeten kijken wat er nodig is in de praktijk van alledag. Hierbij geloven wij vooral in kleinere realistische stapjes dan in grote onrealistische reuzensprongen.

Deelnemers zijn verantwoordelijk

Wij zien elk leer-, ontwikkel- of veranderprogramma’s, elke interventie, als een puzzel die dient aan te sluiten bij de problematiek, de ambities en de gedeelde waarden van betrokkenen. IJkpunt voor ons is de mate waarin betrokkenen zelf in beweging kunnen én willen komen om met elkaar en met ons samen te puzzelen. Daarom zien we de deelnemers van onze programma’s als mede-opdrachtgevers. Zij dragen in onze ogen de verantwoordelijkheid om steeds hun eigen puzzel betekenis te geven en de stukjes daarvan op de juiste plekken te leggen.

Net even buiten je comfortzone stappen

Tijdens onze programma’s willen we deelnemers de gelegenheid bieden om zich te ontwikkelen zodanig dat dit aansluit op hun eigen stijl. Hiertoe zoeken we, zoals bij een ontdekkingstocht, soms graag de randen van comfortzones op. We zetten het liefst op overtuigingsniveau zaken in beweging. Immers duurzaam veranderen of ontwikkelen heeft geen zin als alleen het gedrag verandert. Het gaat er niet om wat we (gaan) dóen, maar om hoe we erover (gaan) dénken. En… wat als het buiten de comfortzone ook nog leuk kan zijn?

Met deze instrumenten

We hebben ruime ervaring met het begeleiden van individuen, teams, afdelingen of hele organisaties. Hiervoor brengen we vooral onszelf in. Verschillende persoonlijkheden die allen zo hun eigen specialismen hebben, hun eigen tools om samen met opdrachtgevers het beste uit mensen te halen. Van deze instrumenten zijn wij allemaal op de één of andere manier fan.

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer inhoudelijke informatie of wil je iemand van Holland INcompany spreken? Vul dan het contactformulier in. We staan je graag te woord!

Contact opnemen

Een procesbegeleider of trainer spreken?

Bel direct met één van onze specialisten.