De managementtrechter

‘Een leider kan zich permitteren om géén oplossing te hebben. Hij of zij kan zich alleen niet permitteren om geen doelen en criteria te hebben.’

Een citaat van Vandendriessche en Clement in hun meesterwerk; “Leidinggeven zonder bevelen”. Hun gedachtegoed leert leiders en managers te sturen op resultaat door veel verantwoordelijkheid bij medewerkers te leggen.

Het bruikbare inzicht dat hun managementtrechter biedt, is even simpel als fundamenteel. Namelijk dat het de operationele professionals zijn die operationele excellentie kunnen bereiken en niet de manager of leider zelf. Dat betekent dat de leidinggevenden vooral op doelen en criteria sturen (output) en vooral niet bezig zijn met het formuleren of bedenken van (eigen) oplossingen. Laat staan dat zij deze zelf gaan uitvoeren

Het kunnen sturen op doelen en criteria in plaats van op de oplossing(en) zorgt voor rust bij de leidinggevenden en vertrouwen, ruimte, commitment, motivatie en verantwoordelijkheid bij de uitvoerende niveaus/ professionals.

Terug naar instrumentenoverzicht >

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer inhoudelijke informatie of wil je iemand van Holland INcompany spreken? Vul dan het contactformulier in. We staan je graag te woord!

Contact opnemen

Een procesbegeleider of trainer spreken?

Bel direct met één van onze specialisten.