Het systeem in kaart brengen

Werken met een systemische bril op, laat je andere dingen zien in een team/organisatie. We gebruiken Systemisch interveniëren vaak als organisaties aangeven dat andere interventies weinig effect hebben gehad. Als het lijkt alsof er iets ‘vast zit”. De oorzaak is niet duidelijk en problemen blijven zich voordoen.

Want wat als je problemen niet als problemen ziet, maar als signalen van het systeem? Waar is het probleem een oplossing voor? Als het systeem een betere oplossing had gehad, dan had de dynamiek er wel anders uit gezien.

Met Systemisch werken brengen we met een team/organisatie het systeem in kaart. Om het systeem beter te begrijpen en beweging te creëren. We kijken naar bestaansrecht, oorsprong, ordening, ‘erbij horen’ en de balans tussen geven & nemen. We zoomen uit en ontdekken waar dezelfde patronen zich voordoen. Om met die wijsheid andere keuzen te maken.

Terug naar instrumentenoverzicht >

Meer informatie?

Ben je op zoek naar meer inhoudelijke informatie of wil je iemand van Holland INcompany spreken? Vul dan het contactformulier in. We staan je graag te woord!

Contact opnemen

Een procesbegeleider of trainer spreken?

Bel direct met één van onze specialisten.