Wat?

Vul je rugzak met instrumenten om het Professioneel Plezier in jouw organisatie of team te vergroten. De tools zijn onderwerpen en methodieken die wij vaak gebruiken in het begeleiden van teams en organisaties. Doe er je voordeel mee om meer kennis en handvatten op te doen. Wellicht smaakt het naar meer om in te zetten in je team of om je er verder in te verdiepen.

Hoe?

Zes inspiratiemomenten, waarbij je van harte welkom bent om alle keren aan te waaien. Kies je voor één of enkele bijeenkomsten, dan kan dat uiteraard ook.

 

Praktische info

Tools & data
1. Anders Vasthouden  – verplaatst naar sept 2020
2. Team Resource Management – 25 maart 2020
3. Het Goede Gesprek – 23 april 2020
4. Systemisch Werken – 27 mei 2020
5. Teams van de Toekomst – 24 juni 2020
6. Kracht van ervaringsleren – 1 juli 2020

Waar
Centraal gelegen locatie in NL

Kosten (excl. btw)
1 tool = € 250,00
6 tools = € 1.200,00

Tool 1

Anders leidinggeven


Werken aan je eigen overbodigheid

Organisaties functioneren effectiever wanneer zij weten en voelen wat de bedoeling van de organisatie is. Organiseren vanuit de bedoeling (het bestaansrecht) maakt de systeemwereld ondersteunend aan wat er écht nodig is. Bij de bite ‘Anders Vasthouden’ zullen Remko Sietsma en Thom Verheggen jou enkele krachtige ingrediënten geven die helpen om je oude manier van denken, sturen en organiseren betekenis te geven. Uitgangspunt hierbij is de spannende vraag voor elke leider; hoe werk ik dagelijks aan mijn eigen overbodigheid?

Thom VerheggenDatum:
Wegens omstandigheden verplaatst naar september 2020

Inspiratoren:
Thom Verheggen

 

Tool 2

Team Resource Management


Van passagier naar bemanningslid

Het uitgangspunt van TRM is dat alle teamleden recht hebben op een veilige & prettige werkomgeving en tegelijkertijd de plicht hebben daar zelf aan mee te werken. Iedereen is bemanningslid en niemand passagier. Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van dit uitgangspunt. Zeven cruciale elementen verdienen blijvend aandacht. Tijdens deze bite geven we betekenis aan de zeven cruciale elementen die blijvend aandacht verdienen. Daarnaast deelt Thomas de Vries zijn ervaring met het werken met TRM in verschillende (veiligheids-)branches.

Thomas de Vries

Datum:
Woensdag 25 maart 2020 – middag

Inspirator:
Thomas de Vries

 

Tool 3

Het Goede Gesprek


Feedback geven, niet doen!

Het goede gesprek, wie wil dat nu niet? De praktijk blijkt vaak weerbarstiger. Er wordt over mensen gesproken in plaats van met, de veiligheid is niet groot genoeg om je kwetsbaar op te stellen of er is alleen steeds een deel van het team aan het woord. Dan wordt er vaak aan ons gevraagd om een “training feedback” te verzorgen. Ons advies? Niet doen. Wat dan wel? Dat laten we ervaren in deze bite. Je gaat naar huis met een aantal praktische tools, onder andere uit Lewis aanpak van Deep Democracy, die je meteen in kunt zetten in je eigen team.

Sabine Mastwijk
Datum:
Donderdag 23 april 2020 – ochtend

Inspirator:
Sabine Mastwijk

Tool 4

Systemisch Werken


Anders leren kijken 

Een systemische aanpak helpt diepgaande verbeteringen en oplossingen te vinden voor organisatievraagstukken die met andere benaderingen vaak buiten beeld blijven. Dit is extra nuttig wanneer de omgeving complexer en onvoorspelbaarder is of wordt. De systemische bril brengt daarin weer ordening en perspectief. Zodat je scherper ziet wat er speelt en meer mogelijkheden ontdekt voor effectieve aanpak en verbetering. Tijdens deze bite maak je kennis met de systemische aanpak en krijg je inzicht wat deze bril jou concreet kan brengen in jouw werkpraktijk.


Datum:
Woensdag 27 mei 2020 – middag

Inspirator:
Herman-Jan Stroes

Tool 5

Teams van de toekomst


Het agile werken voorbij

De druk op teams neemt toe. Teams moeten meer met minder presteren, medewerkers wisselen sneller van functie dan ooit, zijn vaak lid van meerdere teams tegelijkertijd en werken niet alleen meer fysiek samen, maar ook online. Hoe kun je deze teams van de toekomst managen? Kan een team zich snel genoeg aanpassen aan een steeds sneller veranderende omgeving? Lineaire teamontwikkeling behoort tot het verleden. In deze bite krijgt je een taal, en een test en enkele tools om zelf te werken aan teamontwikkeling van jouw team(s) van de toekomst.

Jaco van de Schoor
Datum:
Woensdag 24 juni 2020 – ochtend

Inspirator:
Jaco van der Schoor

Tool 6

Kracht van ervaringsleren


Action speaks louder wíth words

Echte ontwikkeling ontstaat zodra denken-doen-voelen met elkaar worden verbonden. In één zin is dat waar ervaringsleren om draait en wat wij samen met ons ‘zusje’ al bijna 30 jaar toepassen! Het opnemen van (actieve) werkvormen in een training, een workshop of een andersoortige leerinterventie vergroot het rendement en kans op duurzame ontwikkeling. Een essentieel onderdeel is de nabespreking waarin deelnemers reflecteren op eigen handelen en gedrag.
In deze bite zetten we onze tanden in wat je zelf kunt doen om je team of organisatie te voorzien van een doe(l)gerichte leerzame ervaring. Welke criteria zijn van belang? Hoe ondersteun je het leerproces? Waarmee creëer je effectieve reflecties? De bite is – vanzelfsprekend – een ervaring.

Timo Wilke

Datum:
Woensdag 1 juli 2020 – middag

Inspirator:
Timo Wilke

 

Aanmelden

Na aanmelden middels onderstaand formulier ontvang je de factuur en ben je definitief ingeschreven. 

  Ik meld mij aan voor de volgende bites:

  Meer informatie?

  Ben je op zoek naar meer inhoudelijke informatie of wil je iemand van Holland INcompany spreken? Vul dan het contactformulier in. We staan je graag te woord!

  Contact opnemen

  Een procesbegeleider of trainer spreken?

  Bel direct met één van onze specialisten.